torsdag 16 februari 2012

Let me introduce...

...the mighty fräsomobil: Marlene Dietrich-Jägerström, allmänt kallad Jägerströmskan.

Hon föddes i Tyskland år 1978, och flyttade till Sverige någon gång efter det. Sedan hösten 2011 bor hon på Åland och slipper Sveriges saltiga vintervägar, något hon är mycket nöjd med.

Hon har registreringsnummer ÅLX 95. ÅL står på alla åländska bilar, X är för att hon klart och tydligt är kvinna, och 95 står för att hon inte är riktigt hundra.

Namnet har hon fått av den fagra och omåttligt tuffa tyska aktrisen/sångerskan Marlene Dietrich som var pacifist och antinazist och klädde sig i något så oanständigt som herrbyxor redan på 1930-talet. Efternamn nummer två kommer från den fantastiska Jägerströms bilskrot i Saltvik. Om ni turistar på Åland så är ett besök här roligare än väldigt många av de mer traditionella sevärdheterna, speciellt om ni gillar bilar och förfall.

Jägerströmskan gillar väldoserade kurvor och 98-oktanig benziin, och på vintern lägger hon gärna några schyssta bakhjulsdrivna carvingsvängar  på Svansjöns is om det är välpistat.

Och för er som bryr er om mer oviktiga fakta är hon en Porsche 924 -78, har 2 liters motor, 125 hk, 4 hjul, 1 ratt, reggad för 1 passagerare och har 1 baksäte avsett för 2 handväskor och möjligtvis 1 tax.

Och såhär vacker är hon:





Pop-ups - activate!





4 kommentarer:

  1. Audi var för fega, så Frans Albin Porsche sa "kan sälv", och vips så var det ingen göb-audi.

    SvaraRadera
  2. Good looking! :) Vilka former!

    SvaraRadera